Crème suisse

Of gewoon Zwitserse room is een mengsel van banketbakkersroom en slagroom. Hieronder vind je het recept met als uitgangspunt 1 liter melk. Naar wens kun je natuurlijk minder maken, want Zwitserse room kun je niet langer dan een dag bewaren en invriezen is ook geen succes.

Banketbakkersroom

Ingrediënten:

  • 1 l volle melk
  • 100 gr suiker
  • 100 gr custardpoeder
  • 1 lang vanillestokje (of 2 kleintjes)
  • plastic folie

Maak van de suiker en custardpoeder met een scheut melk een papje. Snijd het vanillestokje open. Schraap het merg eruit en breng het merg en het stokje met de rest van de melk net tegen de kook aan.

Neem de pan van het vuur en schenk een klein beetje warme melk bij het papje. Roer dit goed door en voeg vervolgens al roerend de rest van de melk stapsgewijs toe. Zet de pan weer op het vuur en laat even goed doorkoken.

Schenk de massa uit op een plaat en dek af met plastic folie om velvorming te voorkomen. Laat geheel afkoelen.

Crème suisse

Klop 700 ml slagroom stijf met een paar scheppen (vanillesuiker). Klop in een andere kom de banketbakkersroom los. Voeg de slagroom bij de banketbakkersroom.

Laat in een pannetje 7 gelatineblaadjes (1 blaadje per 100 ml slagroom) met aanhangig water (24 uur geweekt) oplossen. Schiet dit mengsel al roerend aan het mengsel van banketbakkersroom en slagroom. Draai rustig tot het geheel is afgekoeld.

Deze crème kan vervolgens op heel veel manieren gebruikt worden: als vulling in taarten, tompouces of als basis voor desserts.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s