Witte bolletjes van Robėrt van Beckhoven

  • 500 gr tarwebloem (tarwebloem is 50% bloem en 50% meel)
  • 25 gr losgeklopt ei (half ei)
  • 10 gr zout
  • 20 gr roomboter
  • 20 gr margarine (voor op brood)
  • 15 gr lichtbruine of witte basterdsuiker
  • 30 gr verse gist
  • 280 ml melk

Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg en verdeel het deeg in 15 stukjes van zo’n 60 gram. Bol deze stukjes goed op.

Laat de bolletjes 20 minuten rijzen in een afgesloten plastic bak met naast het deeg een bakje kokend water.

Bol de bolletjes na het rijzen weer goed op.

Laat de bolletjes daarna zo’n 30 minuten rijzen op een ingezette of met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de onderlinge afstand zo’n 5 cm is. Dek de bolletjes af met plastic om uitdrogen te voorkomen

Druk elk bolletje na de tweede rijs een beetje plat en bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei (half ei met melk en wat zout) of maak de bolletjes vochtig met water en doop ze rondom in sesamzaadjes, muesli etc. Met een mes of spelverdeler kun je de bolletjes een leuk motief geven

Laat de bolletjes een laatste keer voor 55 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Bak de bolletjes 8 tot 10 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s