De knop om – dag 2

Vandaag had het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Examinering haar jaarlijkse hei(mid)dag. Dat klinkt allemaal knus en gezellig en dat is het ook. We hebben de goede gewoonte die dag te omkleden met lekkere hapjes en af te sluiten met een 3-gangen diner en het benodigde glas wijn.

Aangezien ‘de knop om’ is, vraagt dit ook om wat natuurlijk gedrag te onderdrukken. De snackbreak laat ik op een glaasje grapefruitsap, een gefrituurde peper (mwoah) en een toastje met geroosterde courgette aan me voorbij gaan. Ruim een liter kruidenthee vermindert de verdere ‘honger’. Van het 3-gangenmenu heb ik het voorgerecht geschrapt, bestaat het hoofdgerecht uit vis en heb ik gekozen voor het kaasplankje in plaats van voor zoetigheid. Uiteraard vandaag ook geen wijn, maar water.
En nu maar hopen dat de overige bestuursleden zich tegoed doen aan alles wat gepresenteerd wordt, want ik vind het zo zonde als er eten weggegooid wordt.

De wandeling kan vanavond met een beetje geluk ook doorgaan. Nunspeet ligt niet om de hoek, maar om 21.30 u. moet ik de wandelschoenen wel weer aan kunnen hebben. Als dat echt niet gaat lukken, dan doe ik zowel morgenochtend als -avond een rondje.

Morgen zit ik dan hopelijk onder de 64 kilo, waarmee de eerste mijlpaal bereikt is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s